Турецьких військових відправили до Азербайджану

Тривалість перебування турецьких військових в Азербайджані складе один рік
Турецьких військових відправили до Азербайджану
Туреччина Фото: president.gov.ua
18 Листопада 2020, 11:01
читать на русском

За підсумками голосування в парламенті Туреччини схвалили указ президента Тайіпа Ердогана про вирушення турецьких військових на територію Азербайджану.

У документі повідомляється, що тривалість перебування турецьких військових в Азербайджані складе один рік.

Раніше в Міноборони Росії заявили про створення з Туреччиною спільного моніторингового центру. У ньому будуть контролювати, щоб Вірменія та Азербайджан не порушували режим припинення бойових дій. Територіально центр буде знаходитися в Азербайджані.

Читайте також

Раніше президент Росії Володимир Путін повідомив, що переконав Туреччину не направляти до Нагорного Карабаху миротворців.

Путін заявив, що Ердоган розуміє: провокувати Вірменію введенням турецьких солдатів в Карабах не варто.

Нагадаємо, у ніч на 10 листопада після того, як прем'єр Вірменії Нікол Пашинян спільно з лідерами РФ і Азербайджану прийняв тристоронню заяву про припинення вогню і перекидання миротворців у Нагірний Карабах, а також про передачу низки районів в регіоні Азербайджану, у Вірменії почалися заворушення і протести. В Єревані угоду сприйняли як капітуляцію.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі - "Вірменія та Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1