Ты дебил? Больной на голову или шо? – нардеп-"слуга" Галушко лаявся з поліціянтами, які зупинили його авто (відео)

Сам Галушко заявив, що це провокація з боку силовиків
Ты дебил? Больной на голову или шо? – нардеп-"слуга" Галушко лаявся з поліціянтами, які зупинили його авто (відео)
Микола Галушко (Фото: Трибуна Бровари)
22 Грудня 2021, 14:38
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Галушко нецензурно спілкувався з поліціянтами, які зупинили за порушення ПДР водія і авто, що возять цього нардепа.

Відео інциденту оприлюднила "Українська правда", яка отримала його від поліції.

За інформацією УП, інцидент стався 18 грудня 2020 року, але поліціянти вирішили розповісти про нього лише зараз.

Поліціянти зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху – перетин подвійної смуги - приблизно о 4 ранку.

Галушко приїхав "виручати" свого водія і довго, нецензурно висловлюючись, пояснював, правоохоронцям, що це авто нардепа і вони, мовляв, не мали права його спиняти.

Поліціянти зауважили, що на авто не написано, що воно належить нардепу, а також, що нардепи не мають дипломатичного імунітету.

На відео Галушко звинувачує правоохоронців у провокації, скаржиться, що його "висмикнули з-за столу", і обзиває поліціянтів "дебілами".

Як з'ясувалося в процесі розмови (підтверджується декларацією нардепа – ред.), вищезгадане авто Toyota Land Cruiser перебуває у власності матері депутата.

Примітно, що 42-річний Галушко – член комітету з правоохоронної діяльності, випускник Національної академії внутрішніх справ.

На інцидент уже відреагували в партії "Слуга народу".

Фракція політичної партії "Слуга Народу" засуджує дії народного депутата Миколи Галушка і вважає його поведінку у спілкуванні з поліцейськими неприйнятною для будь-якого громадянина. Тим більше – для члена парламенту, - зазначили у фракції і вибачилися перед поліціянтами.

За версією партії інцидент мав місце рік тому, 18 грудня 2020 року. Як стверджує сам депутат Галушко, він знав про існування цього відео, оскільки воно було предметом шантажу з боку тодішнього керівника МВС, який погрожував оприлюднити його у випадку відмови депутата підтримувати в парламенті його ініціативи.

За словами депутата, поява цього відео в публічному просторі пов’язана з його позицією під час голосування за відставку керівника МВС, яке відбулося 15 липня. А з’явилося воно саме зараз, бо дата запису з камери минулого року збігається з нинішнім періодом року. І її можна сприйняти як нещодавній інцидент.

Проте, цей факт не виправдовує Миколу Галушка та його вчинок, хоча й викликає багато запитань до правомірності дій попереднього керівництва МВС. Така поведінка депутата є неприйнятною і вона стане предметом розгляду етичного комітету партії, який визначить міру покарання для нього.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на блокпосту у Краматорську влаштував "розбірки", оскільки його автівку зупинили. Він прямував до зони ООС, а на вимогу правоохоронців зупинився не одразу.

1