У 2022 році Верховна Рада хоче провести сесію Парламентської асамблеї НАТО

Нову дату сесії повинні узгодити парламент і ПА Альянс
У 2022 році Верховна Рада хоче провести сесію Парламентської асамблеї НАТО
Олена Кондратюк / Facebook
11 Червня 2021, 13:57
читать на русском

У 2022 році у Верховній Раді України мають намір провести сесію Парламентської асамблеї НАТО, яка мала відбутись у травні минулого року у Києві.

Про це заявила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час виступу на Молодіжному Київському безпековому форумі фонду "Відкрий Україну".

Кондратюк сподівається, що спільними зусиллями до кінця 2021 року буде повністю ухвалений пакет з п'яти базових законів євроатлантичного пакета.

Сьогодні ми також працюємо над тим, щоб у травні 2022 року прийняти у Києві перенесену весняну сесію Парламентської Асамблеї НАТО, проведенню якої перешкодила пандемія коронавірусу, - зазначила вона.

Заступниця голови ВР не має сумніву, що історична справедливість буде відновлена, а Україна та Грузія найближчим часом отримають План дій щодо членства та стануть повноправними учасниками Альянсу.

Зазначимо, що у 2020 році Верховна Рада через карантинні заходи відклала весняну сесію Парламентської асамблеї НАТО, яка з 22 по 25 травня минулого року мала проходити у Києві. Нову дату сесії повинні узгодити Верховна Рада і ПА НАТО.

Нагадаємо, що США підтримують Україну у потенційному вступі до НАТО, оскільки вона володіє всіма інструментами для цього.

Читайте також