У 2024 році в Україні не проводитимуть ДПА, а до НМТ додадуть четвертий предмет

Чотири предмети будуть в об'єднаному тесті, відповідно НМТ триватиме чотири години, з перервою
Головне
У 2024 році в Україні не проводитимуть ДПА, а до НМТ додадуть четвертий предмет
НМТ
27 Вересня 2023, 10:26
читать на русском

У 2024 році Національний мультипредметний тест розпочнеться у травні і складатиметься із чотирьох предметів.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький, інформує "Укрінформ".

"До формату, який був – два обов'язкових предмети та один на вибір, – ми додаємо додатковий предмет вибір. Відповідно, формат НМТ у 2024 році буде 3 +1: українська мова, математика, історія України і один предмет на вибір. Чотири предмети будуть в об'єднаному тесті, відповідно чотири години, з перервою. Тестування в один день", – сказав Вінницький.

Заступник міністра додав, що з урахуванням безпекової складової тестування відбуватиметься не в один по всій країні, а буде розтягнуто у часі.

"Ми рухаємося в сторону того, що є стандартом у Євросоюзі, а саме: на випуску зі школи перевіряється не менше п’ять предметів", – додав Вінницький.

Заступник міністра пояснив, що до формату ЗНО не повертаються з технічних причин, оскільки ЗНО проводилося із розрахунку один предмет в один день, що неможливо організувати в межах країни у період воєнного стану.

Нагадаємо, через два роки українські випускники можуть складати національний мультипредметний тест на п'ять предметів. Таку новацію хочуть втілити у життя вже у 2025 році.

Читайте також

1