В Україні з’являться електронні дипломи та атестати: що відомо про застосунок "Мрія"

Не потрібні будуть щоденники та розклади занять
В Україні з’являться електронні дипломи та атестати: що відомо про застосунок "Мрія"
Фото: pravdainform.com.ua
16 Вересня 2023, 18:27
читать на русском

У анонсованому Президентом Володимиром Зеленським додатку "Мрія" в першу чергу з’являться оцифровані документи про освіту.

Про це розповів голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтерв’ю Українським новинам.

"Нам не потрібні будуть щоденники, розклади занять та поурочні плани, що сильно спростить учителям роботу, бо не треба буде постійно заповнювати папірці і здавати в адміністрацію. Батьки і діти будуть бачити розклад у "Мрії", відвідування уроків. Це все в ідеалі. Те, до чого ми хочемо прийти. Все будемо робити step by step (крок за кроком), почнемо з цифровізації документів про освіту і прив’язки електронних щоденників", – сказав нардеп.

За його словами, окрім освітніх документів у "Мрії" в майбутньому будуть пропонуватися навчальні програми, виходячи з уподобань здобувача освіти.

Також у додатку будуть цифровізовані документи про державну освіту, а і проходження сертифікованих онлайн-курсів.

НМТ замість ЗНО залишиться до кінця війни

Національний мультипредметний тест замість традиційного ЗНО проводитимуть щонайменше до завершення війни.

За словами Бабака, за два роки якість НМТ стала кращою і вже наближається до ЗНО.

"За моїми відчуттями внутрішніми, я думаю, що весь період війни у нас буде НМТ. Зараз цей формат еволюціонує, і НМТ стає більш якісним, і за своєю якістю він вже наближається до ЗНО", – сказав Бабак.

Також він висловив припущення, що повернення до традиційного ЗНО не відбудеться і після закінчення війни.

"Я думаю, що у тому чи іншому вигляді НМТ залишиться до кінця війни точно. У мене є підозра, що і після теж. Тестування еволюціонуватиме", – підкреслив депутат.

Читайте також