У Болгарії депутата через відсутність маски вигнали із зали парламенту

Після того, як спікер закликала всіх депутатів надягнути маску, Малінов відмовився
У Болгарії депутата через відсутність маски вигнали із зали парламенту
Фото: з відкритих джерел
23 Жовтня 2020, 12:06

Спікер парламенту Болгарії Цвета Караянчева вигнала із зали парламенту опозиційного депутата від партії соціалістів Россена Малінова за те, що він був присутній на засіданні вищого законодавчого органу без маски.

Про це повідомляє The Sofia Globe.

Після того, як спікер закликала всіх депутатів надягнути маску, Малінов відмовився. Коли працівник апарату парламенту підніс йому маску, то парламентарій одягнув її на декілька секунд і знову зняв.

У відповідь Караянчева попросила депутата залишити залу засідання вищого законодавчого органу країни.
Зазначається, що у болгарському парламенті вже шестеро депутатів захворіли на коронавірус.

Читайте також

Раніше голова комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, депутат від фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький запропонував встановити штрафи для народних депутатів, які не носять маски у залі пленарних засідань Верховної Ради.

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що осіб без захисних масок пускатимуть на виборчі дільниці, але після цього поліція притягатиме таку особу до адміністративної відповідальності.

Він пояснив, що всіх, хто прийде на голосувати перед входом до приміщення будуть просити одягнути маску - "це вимога сьогоднішніх умов, сьогоднішніх реалій роботи в умовах карантину".