У Борисполі затримали рекордну партію незаконного бурштину

Правоохоронці помітили бурштин в аеропорту
У Борисполі затримали рекордну партію незаконного бурштину
Бурштин (фото: УНІАН)
5 Грудня 2020, 19:35
читать на русском

У міжнародному аеропорту Бориспіль у Києві правоохоронці не дали вивезти 285 кілограмів необробленого бурштину з України до Китаю.

Про це повідомляє пресслужба Київської митниці Державної митної служби в суботу, 5 грудня.

Як відомо, фізична особа планувала відправити бурштин на літаку як несупроводжуваний багаж в кількості 13 місць. В митному відношенні своє відправлення громадянин задекларував як речі.

Читайте також

Під час митного огляду в кожному пакеті знайшли необроблений бурштин різного розміру і відтінків. Нацполіція вилучила бурштин в рамках кримінального провадження.

Це чи не найбільша партія затриманого бурштину, який намагалися незаконно вивезти з України, за всю історію Київської митниці, зокрема митного поста Бориспіль, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні України з Росією зупинили контрабандистів, які намагалися провести на територію України партію тестів для виявлення COVID-19, а також парфуми, коштовні годинники та аксесуари.

Зазначається, що у 12 картонних ящиках, які порушники незаконно перемістили з Росії на територію України, була велика кількість медичних засобів, зокрема й тестів для виявлення COVID-19.

1