У Британії та США стався глобальний збій в Інтернеті: не працюють банки і магазини

Повідомлення про перебої надійшли також з Бразилії
У Британії та США стався глобальний збій в Інтернеті: не працюють банки і магазини
Збій в Інтернеті (Фото: picabu)
22 Липня 2021, 20:56
читать на русском

У Сполучених Штатах Америки та Великій Британії стався глобальний збій в мережі Інтернет.

Про це повідомило Independent.

Як пише видання, сервіс Down Detector показує, що у роботі інтернет-сервісів стався глобальний збій. Спочатку збій зафіксували у США, а потім сервіси почали "червоніти" і у Британії.

Зокрема перестали працювати інтернет-магазини, в тому числі Amazon, комп'ютерні ігри, включно з Call of Duty, стрімінгові сервіси, такі як HBO Max, та низка банків.

За інформацією Down Detector, масово виникають проблеми у роботі: Amazon, Call of Duty, HBO Max, Apex, Apple Music, Apple TV, Apple Store, BMO Harris Bank, Bank of America, Bank of the West, Bethesda, Booking, CNN, Epic Games Store, Fox News, Fortnite, Disney+ та ще багатьох сервісів.

Поки що невідомо, що саме стало причиною збою. Однак компанія Akamai, яка займається інтернет-інфраструктурою, повідомила, що наразі відчуває "перебої в обслуговуванні". Тому саме її підозрюють у масштабних проблемах.

Ми застосували виправлення для цієї проблеми, і на основі поточних спостережень служба відновлює нормальну роботу. Ми будемо продовжувати моніторинг, щоб гарантувати, що вплив проблеми було повністю пом’якшено, - заявила Akamai в Twitter.

Нагадаємо, що через технічний збій у роботі ПриватБанку у деяких клієнтів 26 червня гроші за кожну трансакцію списувалися по два рази, а також неправильно показувалися залишки на рахунках.

Читайте також