У будинку Сікорського у Києві сталася пожежа - фото

Занедбана будівля перебуває у власності Міноборони
У будинку Сікорського у Києві сталася пожежа - фото
Будинок Сікорського у Києві (фото: kyivcity.gov.ua)
15 Травня 2021, 11:48
читать на русском

У Києві на вулиці Ярославів Вал, де розташований будинок Сікорського, сталася пожежа у ніч на 14 травня.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві.

Зазначається, що 13 травня о 22:26 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Ярославів Вал, 15-А, що у Шевченківському районі столиці.

Рятувальники з'ясували, що у триповерховій недіючій будівлі в підвальному приміщенні сталося загоряння сміття на площі 30 кв.м.

Внаслідок пожежі було закопчено стіни та стелю підвального приміщення.

Водночас Київська міська рада має звернутися до Кабінету міністрів щодо безоплатної передачі будинку, у якому мешкав видатний авіаконструктор Ігор Сікорський із родиною у комунальну власність.

Як наголосив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів, наразі пам’ятка національного значення перебуває в аварійному стані, під загрозою остаточного руйнування та знищення. Тому потребує робіт із консервації та реставрації.

Будинок Сікорського належить державі та перебуває у віданні Міністерства оборони України. Проте балансоутримувач не здійснює відповідних заходів, спрямованих на охорону та збереження пам’ятки.

Понад 20 років будинок Сікорського держава не може привести до належного стану. Якщо так буде і надалі, ми ризикуємо взагалі залишитися без пам’ятки, – зазначив Прокопів.

Своєю чергою у Міноборони заявили, що готові віддати будівлю, але це неможливо. Накладено арешт на все нерухоме майно державного підприємства "Готель "Козацький" Міністерства оборони, зокрема на вищевказану будівлю, яка обліковується на балансі підприємства.


Довідка. Ігор Сікорський – видатний авіаконструктор, який народився в Києві та жив у садибі Сікорських за адресою Ярославів Вал, 15-Б.

Від 2016 року за рішенням суду будівля перебуває у власності Міністерства оборони.

Нагадаємо, що у Вінниці в офісній будівлі сталася масштабна пожежа. Через велику площу пожежі та сильний вітер вогонь швидко поширюється покрівлею споруди на складські приміщення.

Читайте також

1