У Чехії запрацювали мобільні офіси українського ДП "Документ"

Людей приймають у п'яти мікроавтобусах, які обладнані комп'ютерами та фотоапаратом
У Чехії запрацювали мобільні офіси українського ДП "Документ"
14 Лютого 2023, 20:41
читать на русском

Українським біженцям у Чехії спростили отримання закордонних паспортів та продовження водійських посвідчень. Днями в країні розпочали роботу мобільні офіси міграційної служби. Пілотний проєкт запустили неподалік Праги – туди направили 5 спеціально обладнаних мікроавтобусів.

Про це повідомляє ct24.ceskatelevize.cz.

У Чехії запрацювали мобільні офіси, де співробітники міграційної служби приймають запити на оформлення або продовження документів громадян України. Розв'язати питання із закордонним паспортом або посвідченнями водія біженці можуть тепер у спеціально обладнаних мікроавтобусах у монастирі в Лоденице недалеко від Праги.

Співробітники Державної міграційної служби України приймають людей у п'яти мікроавтобусах, які обладнані комп'ютерами та фотоапаратом.

"Тут приймаємо документи, вносимо дані до Єдиного державного демографічного реєстру. Потім ці дані в електронному вигляді обробляються в Україні представниками міграційної служби", – розповіла начальник паспортної служби Анастасія Кузьмицька.

Готові документи, надіслані з України, українці також зможуть забрати у мобільних офісах.

Мобільні офіси ДП "Документ" спочатку переміщатимуться Прагою. Аналогічний сервіс уже працює у Польщі у трьох містах. Щодня вони обробляють до 1,5 тисяч запитів на отримання проїзних документів. У Чехії чекають до двохсот запитів на день. Досі біженцям у Чехії було складно оформити закордонні паспорти в консульстві через велику кількість охочих.

Нагадаємо, у Чехії планують змінити умови для українських біженців. Безкоштовне проживання у готелях, гуртожитках та пансіонатах пропонують обмежити 5 місяцями.

Читайте також

1