Сьогодні повторно голосують за міського голову Чернівців

Результати другого туру повинні повідомити до 4 грудня 2020 року
Сьогодні повторно голосують за міського голову Чернівців
Вибори (фото: Парламент UA)
29 Листопада 2020, 10:52
читать на русском

У неділю, 29 листопада 2020 року, у Чернівцях повторно обирають міського голову міста.

Про це повідомила Центральна виборча комісія.

Зазначається, що виборчого бюлетеня у другому турі голосування з виборів Чернівецького міського голови включені два кандидати:

  • Роман Клічук (висунутий місцевою організацією політичної партії "Єдина альтернатива").
  • Віталій Михайлішин (висунутий місцевою організацією політичної партії "Команда Михайлішина").

Повторне голосування відбуватиметься на 115 виборчих дільницях, де зможуть проголосувати орієнтовно понад 185,5 тис. виборців.

У ЦВК повідомили, що результати голосування з виборів мера Чернівців мають бути встановлені не пізніше як на пʼятий день з дня повторного голосування, тобто до 4 грудня 2020 року включно.

Читайте також

Зазначається, що під час повторного голосування з місцевих виборів у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією, повʼязаною з пандемією COVID-19, та оголошеним Кабінетом Міністрів України "карантином вихідного дня", члени дільничних виборчих комісій контролюватимуть дотримання виборцями та іншими учасниками виборчого процесу правил безпеки.

Окрім того, на дільницях повинні бути організовані відповідні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що за підсумками голосування з виборів міського голови 25 жовтня 2020 року два кандидати отримали найбільшу кількість голосів виборців. Так, Роман Клічук – 27,29 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні, Віталій Михайлішин – 21,33 %.

Більше про результати виборів читайте у нашому матеріалі: "Екзит-поли vs результати ЦВК: хто переміг у регіонах".