У Черкаській області блискавка вбила двох людей, ще одна у реанімації

Люди відпочивали біля водойми, а під час грози сховались під дерево
У Черкаській області блискавка вбила двох людей, ще одна у реанімації
Фото: Ірина Назарок / Facebook
28 Червня 2021, 07:45
читать на русском

У Черкаській області загинули дві люди від ураження ударом блискавки. Ще одна постраждала жінка перебуває в реанімації.

Про це повідомила прессекретарка Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської облради Ірина Назарок у Facebook.

На Черкащині від ураження блискавки загинуло двоє людей, ще одна жінка – у лікарні, - написала вона.

За її словами, близько 18:00 надійшов виклик, що у селі Софіївка Черкаського району, за школою блискавка вдарила в дерево, під яким перебувало троє людей. До місця події терміново виїхали три бригади екстреної швидкої допомоги.

Згодом з'ясувалося, що всі троє людей відпочивали біля водойми і коли почалася сильна гроза – сховалися під дерево. На місці події медики констатували смерть від ураження блискавки 23-річного хлопця та жінки близько 55 років.

Ще одну 46-річну жінку медики екстренки, після надання невідкладної допомоги, зараз госпіталізують в Третю черкаську міську лікарню з електротравмою після ураження блискавкою. Жінка перебуває в свідомості, - додала речниця.

Нагадаємо, що в індійському штаті Західний Бенгал потужні блискавки, які виникли внаслідок шторму і високої вологості, вбили 27 людей. Масова кількість жертв пов’язана з тим, що під час стихійного явища люди працювали на полі, хоч надзвичайні служби оголосили про підвищений рівень небезпеки.

Читайте також

1