У Чернівцях через спалах covid-19 усі школи перевели на "дистанційку"

Дитячі садки Чернівців поки що продовжують працювати
Важливо
У Чернівцях через спалах covid-19 усі школи перевели на "дистанційку"
Дистанційне навчання (Фото: Рexels)
18 Лютого 2021, 16:06
читать на русском

Від завтра, 19 лютого, всі  школи Чернівців переходять на дистанційне навчання через спалах коронавірусу у місті.

Про це пише ІА АСС.

Як розповів заступник мера Чернівців Юрій Лесюк, рішення ухвалили після звернень головного санлікаря України Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка) та висновків місцевих епідеміологів.

Ми отримали подання від головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, звернення від головного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко, вивчили протокол обласної комісії ТЕБ та НС, а також постанову Кабінету Міністрів і прийняли рішення перевести школи на дистанційне навчання, - сказав Лесюк.

Заступник міського голови додав, що на дистанційне навчання переходять учні всіх класів - з 1 до 11-го.

Наразі ми прийняли рішення перевести учнів всіх класів на дистанційне навчання, а вже на засіданні міської комісії ТЕБ та НС прийматимемо рішення, як працюватимуть школи з 24 лютого, - повідомив Лесюк.

За словами посадовця, у міськраді поки що не визначили, до якого періоду школи будуть навчатися дистанційно. Терміни встановлювати згодом.

Наразі у Чернівцях коронавірусом хворіє 150 учнів, 83 педагоги та 14 техперсоналу. На самоізоляції - понад 3 тисячі учнів.

Крім того, стало відомо, що завтра або в понеділок у Чернівцях збереться міська комісія з ТЕБ та НС, на якій вирішуватимуть щодо інших обмежувальних заходів. Зокрема йдеться про роботу ресторанів, культурно-мистецьких центрів та проведення спортивних заходів.

Читайте також

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області через стрімке зростання хворих на коронавірус посилять до "червоного" рівня карантинні обмеження. Тому в області з 22 по 28 лютого буде введено додаткові карантинні обмеження, характерні для "червоної" зони.

1