У Києві прогнозують погіршення ситуації з covid-19

Київ вийде із "зеленої зони" карантину
Важливо
У Києві прогнозують погіршення ситуації з covid-19
Карантин (Фото: Flicr)
18 Лютого 2021, 14:55
читать на русском

У столичному управлінні Держпродспоживслужби України прогнозують погіршення епідемічної ситуації із коронавірусом у Києві.

Про це пише РБК-Україна.

Після переходу на адаптивний карантин в Україні Київ не має шансів на потрапляння до "зеленої зони", - заявив начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Мало того, фахівці вважають, що ситуація може погіршитися, коли у столиці з`являться і поширюватимуться нові штами COVID-19.

Шансів немає, тому що в Києві велика кількість організованих колективів, міграція населення і збудники, які фіксуються в різних країнах, окрім України. Поширення британського і південноафриканського штаму не буде сприяти ситуації, - пояснив Рубан.

Читайте також

Нагадаємо, що з наступного тижня, з 22 лютого, Україна повернеться до моделі адаптивного карантину. Сам карантин продовжено до 30 квітня 2021 року. В  областях встановлюватимуться різні карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації.  Передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

1