ЄС вводить "темно-червону" карантинну зону з найсуворішими обмеженнями

Посли створили систему "світлофора" для визначення серйозності поширення нового коронавірусу
ЄС вводить "темно-червону" карантинну зону з найсуворішими обмеженнями
Подорож Фото автора Gustavo Fring з Pexels
29 Січня 2021, 17:13
читать на русском

Посли ЄС узгодили новий рівень епідеміологічної небезпеки, а саме введення "темно-червоної" зони. До цієї зони увійдуть території з найгіршою ситуацією з COVID-19.

Як повідомляє Reuters, про це уряди домовились у п'ятницю, 29 січня.

"Гарячі" точки зараження COVID-19 в Європейському Союзі будуть позначені як "темно-червоні" зони, щоб запобігти поїздкам, крім найнеобхідніших. Новий колір буде вказувати на регіони з понад 500 зараженнями коронавірусом на 100 тисяч жителів протягом двох тижнів.

У ЄС загалом створили систему "світлофора", щоб визначити серйозність поширення нового коронавірусу в кожному зі своїх 27 регіонів. Але в міру зростання кількості хворих більша частина блоку вже є червоною, тому нові темно-червоні зони допоможуть розрізнити райони з високим ризиком, а також допоможуть дотримуватися правил, що вимагають тестування на виїзд та карантин.

Читайте також

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що туристи з цієї зони повинні будуть пройти тест перед від'їздом і самоізоляцію по приїзду. Вона також заявила, що ця система буде застосовуватися для поїздок в межах ЄС.

Німеччина та інші країни оголосили, що мають намір вжити додаткових заходів щодо подорожей для запобігання поширення вірусу. Своєю чергою, Бельгія заборонила жителям відпочивати за кордоном до березня.

Раніше повідомлялося, що Кіпр планує від 1 березня дозволити в’їжджати іноземцям, зокрема й українцям, на територію країни після свого повного закриття у під час другої хвилі коронавірусу.

Польща скасувала обов’язковий десятиденний карантин для відвідувачів через кордон. Тепер туристам потрібен підтверджений негативний результат тесту на коронавірус, який зробили протягом 48 годин перед перетином кордону.

1