Кіпр планує відкрити кордони з 1 березня для українців

Кіпр планує поступово знімати обмеження
Кіпр планує відкрити кордони з 1 березня для українців
Кіпр (фото: Pinterest)
25 Січня 2021, 13:37
читать на русском

Республіка Кіпр планує з 1 березня дозволити в’їжджати іноземцям, в тому числі й українцям, на територію країни після свого повного закриття у під час другої хвилі коронавірусу.

Про це йдеться у роз’ясненні міністерства туризму цієї країни.

Кіпр визначив перелік з 56 країн, які підпадають під відкриття кордонів. Це усі держави ЄС та Європейської економічної зони; держави зі спільного "зеленого списку" ЄС із низьким рівнем захворюваності, а також Україна, Росія, Білорусь, Велика Британія, Ізраїль, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ та Саудівська Аравія незалежно від їхнього поточного епідемічного стану.

Зараз іноземці можуть в’їжджати до Кіпру за умови, якщо лишаються на 14-денну ізоляцію після прибуття. Це робить практично неможливими туристичні поїздки. Та починаючи з 1 лютого Кіпр планує поступово знімати це обмеження для мешканців 56 названих держав.

У будь-якому випадку, незмінним залишається наше зобов’язання, що з 1 березня 56 країн, згаданих вище, будуть переміщені з "сірої" категорії (для якої діє вимога самоізоляції) та будуть переміщатись лише між "зеленою", "помаранчевою" та "червоною" категоріями (для якої самоізоляція не потрібна), - йдеться у роз’ясненні міністерства.

Читайте також

Колір категорії, до якої буде зарахована Україна, залежить від поточної епідемічної ситуації у нашій державі, і визначатиме обов’язковість тестування на в’їзді до Кіпру. Турист має здати ПЛР-тест за не пізніше ніж 72 години до вильоту, а потім ще один тест, по прильоту. Обидва тести оплачуються коштом туриста.

У разі поліпшення ситуації в Україні буде скасована вимога спершу другого, потім першого тесту і лишиться вибіркове тестування коштом кіпрського уряду.

У разі, якщо турист захворіє на Covid-19, оплату лікування бере на себе уряд  Кіпру.

Ми продовжуватимемо піклуватися про всіх подорожуючих, у яких під час подорожі виявлено позитивний результат на коронавірус, а також про їх тісні контакти. Зокрема, уряд переведе цих осіб в окремі заклади, покриваючи витрати на проживання, їжу, напої та ліки, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Чорногорія змінила правила в’їзду. Відтепер вона  не вимагатиме негативного тесту на коронавірус - як для власних громадян, так і для іноземців.

1