У Бельгії ускладнили в’їзд туристам: які правила

Мандрівки мають заповнювати спеціальну форму
У Бельгії ускладнили в’їзд туристам: які правила
Бельгія, карантин (фото: Zheng Huansong / Global Look Press)

У Бельгії вирішили посилити правила для туристів, які в'їжджають в країну на автобусі та потязі. Раніше такі правила застосовувались тільки для мандрівників, які прямували в Бельгію на літаку чи морському транспорті.

Про це повідомляє видання RTBF.

За словами міністра внутрішніх справ Бельгії Аннеліса Верліндена, нові правила були введені для мандрівників, які прямують з країн, що не входять до ЄС та не є країнами Шенгенської зони. Крім того, вони стосуються людей, які приїжджають із Великої Британії, де зафіксували більш заразний варіант коронавірусу.

Читайте також

Тобто, для мандрівників, які хочуть заїхати автобусом чи поїздом, поширюється: обов'язок заповнити "форму локатора пасажирів", незалежно від тривалості перебування за кордоном або запланованого перебування в Бельгії; та обов'язок представити негативний тест ПЛР.

Зазначається, що останнє правило стосується лише мандрівників, які приїжджають із червоної зони (за межами ЄС та за межами Шенгенської зони) і не мають постійного місця проживання в Бельгії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чорногорія змінила правила в’їзду. Відтепер вона не вимагатиме негативного тесту на коронавірус - як для власних громадян, так і для іноземців.

1