Українцям не потрібно здавати тест для в'їзду в Чорногорію

Країна змінила правила в'їзду для іноземців
Українцям не потрібно здавати тест для в'їзду в Чорногорію
Коронавірус, тест Фото: Mufid Majnun on Unsplash
12 Січня 2021, 16:16
читать на русском

Чорногорія змінила правила в’їзду. Відтепер вона  не вимагатиме негативного тесту на коронавірус - як для власних громадян, так і для іноземців.

Про це повідомляє Slobodna Evropa.

Іноземцям та громадянам Чорногорії більше не потрібен тест для в’їзду до Чорногорії, - оголосила міністр охорони здоров’я Єлена Боровініч Бойович.

Причиною пом’якшення обмежень вона назвала покращення епідеміологічної ситуації, зокрема, зменшення завантаженості ліжок у лікарнях до 57%, тоді як у другій половині грудня це було 67%.

Читайте також

Також скасовують заборону на пересування між містами у вихідні дні.

Посольство України у Чорногорії після цього також опублікувало оголошення про те, що за новим рішенням "дозволено в’їзд в Чорногорію всім іноземцям без тесту", відтак і громадянам України.

Міністр економічного розвитку Яков Мілатович зазначив, що відмова від вимоги тесту покращить економічне становище туристичної галузі та ресторанів.

Вільний в’їзд до Чорногорії і дозвіл на міжміське сполучення у вихідні вплине на нашу загальну економічну активність, - зазначив він.

Нагадаємо, що у понеділок, 11 січня, Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу у світі. До "червоного списку" потрапила Чорногорія. 

1