У Чернівцях підприємиця вигнала з магазину поліціянтів, які перевіряли дотримання карантину (відео)

Жінка наполягала на своєму конституційному праві на працю
У Чернівцях підприємиця вигнала з магазину поліціянтів, які перевіряли дотримання карантину (відео)
Поліція (Фото: Фейсбук)
8 Квітня 2021, 15:23
читать на русском

У Чернівцях власниця магазину одягу Анжела Гуріна вигнала з приміщення двох поліціянтів, які прийшли перевірити дотримання карантинних норм.

Відео перевірки Гуріна транслювала у прямому ефірі на власній сторінці у Facebook.

Усе почалося з того, що двоє правоохоронців повідомили власниці магазину про зафіксовані порушення.

Натомість Гуріна попросила поліціянтів продемонструвати свої посвідчення. Вона вказала на невідповідність на посвідченні одного з правоохоронців – на ньому не було напису "Посвідчення", натомість було написано "Поліція".

Ви знаєте, що воно не відповідає стандарту? Ви це чули? Тобто, це не є посвідчення, – сказала Гуріна.

Також вона поцікавилась, чому поліціянти прийшли до неї, зауваживши, що магазин – це "приватна територія", на яку вони не мали права заходити без її дозволу.

На це поліціянт відповів, що підприємиця не має права працювати через "червону" зону, на що Гуріна сказала, що правоохоронці порушують її конституційні права.

До своїх матерів краще йдіть і говоріть їм, що вони не мають права працювати та годувати свої сім’ї, – обурилася жінка.

Пізніше інший поліціянт намагався пояснити жінці, що в умовах "червоної" зони заборонена торгівля в непродовольчих магазинах. Проте підприємиця надалі стверджувала, що це є порушенням її конституційних прав. Зрештою, жінка попросила силовиків покинути приміщення її магазину.

Я зараз викликаю слідчо-оперативну... Бо ви мені заважаєте працювати. Я вам підніму усі суди, щоб ви знали... І Клічука (мер Чернівців – ред.), і Осачука (голова Чернівецької ОДА – ред.)..., – пригрозила жінка, після чого правоохоронці таки вийшли з магазину.

Користувачі соцмережі у коментарях по-різному поставилися до вчинку підприємиці. Одні з них підтримали бізнесменку, а інші засудили за порушення карантину і поганий приклад для інших підприємців.

Нагадаємо, Чернівці уже понад місяць перебувають у "червоній" зоні карантину і робота непродовольчих магазинів тут заборонена.

Загалом в регіоні від початку епідемії зафіксували 72 тис. 795 випадків COVID-19, з яких 51 тис. 732 людини одужали, а 1469 – померли.

1