У Чернівцях побили архімандрита Никиту, якому приписують сексуальні зв`язки з молодими хористами (відео)

Клірик написав заяву про тілесні ушкодження
Головне
У Чернівцях побили архімандрита Никиту, якому приписують сексуальні зв`язки з молодими хористами (відео)
11 Квітня 2023, 14:31
читать на русском

Ввечері 10 квітня, патрульні Чернівців отримали звернення на лінію 102 щодо інциденту на вулиці Сагайдачного. Поліцейські отримали повідомлення про тілесні ушкодження.

Про це пише МА АСС з посиланням на пресслужбу Управління патрульної поліції у Чернівецькій області.

Як стало відомо, на місці інциденту був архімандрит Никита (Сторожук) єпископ Івано-Франківський та Коломийський, який раніше був секретарем Чернівецько-Буковинської єпархії упц мп. Клірик упц мп написав заяву про нанесення йому тілесних ушкоджень. Матеріали передали до відділку поліції.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції, надійшло звернення 42-річного чоловіка про те, що по вулиці Сагайдачного обласного центру водій вийшов із салону автомобіля та висловлюючись нецензурними словами завдав два удари рукою в обличчя.

Поліцейські встановили усіх учасників інциденту. Наразі правоохоронці проводять необхідні процесуальні дії, досудове розслідування триває.

Відомості за даним фактом слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, архімандрита Никиту внесли в базу "Миротворець" 1 травня 2020 року. Серед причин внесення архімандрита Никити (в миру – Андрія Сторожука) до бази "Миротворця" – вчинення провокацій, маніпуляція інформацією й участь у дестабілізації суспільного життя в Україні. Також клірика упц мп вважають противником незалежності українського православ’я від рпц, йдеться на сайті "Миротворця".

Служба безпеки України торік 25 листопада, обшуки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Разом із офіційним повідомленням СБУ мережу також облетіли знімки секретаря єпархії архімандрита Микити (Сторожука) у спідній білизні. Додавалося і фото роздягненого 17-річного хориста. Блогери та ряд ЗМІ, посилаючись на власні джерела, писали, що під час обшуку правоохоронці заскочили їх в момент фізичної близькості. Також за даними джерел, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, що співає в місцевому хорі. 23 листопада архімандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії.

Читайте також