У Чернівцях розпочалося знімання фільму про Марію Заньковецьку

Знімають у приміщенні чернівецького облмуздрамтеатру
10 Грудня, 00:00 212

У Чернівцях розпочалося знімання тизеру для фільму "Наймичка" про видатну українську акторку Марію Заньковецьку.

Про це повідомили на сторінці Чернівецького обласного музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської у Facebook.

Режисером фільму є Анатолій Григор'єв. До знімання у масових сценах залучили акторів чернівецького театру.

Безсумнівно приємно, що серед всіх театрів України обрали саме чернівецький, - розповів актор муздрамтеатру Олексій Надкерничний у коментарі газеті "Погляд". - Знімали у нас тизер до фільму, коли будуть знімання самого фільму поки не кажуть.

Також для знімання тизеру до Чернівців спеціально привезли коней з найближчих сіл.

Окрім знімання в театрі сценаристи планують також зняти сцени на території Хотинської фортеці, яка також розташована в Чернівецькій області.

Нагадаємо, кінострічка української режисерки-документалістки Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться" (This Rain Will Never Stop) визнали найкращим повнометражним документальним фільмом на фестивалі Festival dei Popoli в італійській Флоренції. Цього року через пандемію коронавірусу фестиваль відбувся онлайн. У фільмі розповідається про 20-річного Андрія Сулеймана та його родину, котра втекла від війни в Сирії, але опинилася в Україні, де теж вибухнув збройний конфлікт.

Читайте також

Також в Україні тривають покази військової драми режисера Валентина Васяновича "Атлантида", який вже встиг зібрати низку світових кінопремій. Однією з особливостей фільму є те, що замість професійних акторів до стрічки залучили ветеранів російсько-української війни.

Виконавиця головної жіночої ролі у фільмі "Атлантида" Людмила Білека розповіла про фільмування, війну та соціальні проєкти в Україні - "Парамедик: навчати дітей зупиняти кровотечу - це не вчити дорослих дорослим речам".