Українська документалка стала найкращою на кінофестивалі в Італії

Кінострічка стала результатом спільної праці України, Латвії, ФРН та Катару
Українська документалка стала найкращою на кінофестивалі в Італії
Кадр з кінострічки “Цей дощ ніколи не скінчиться” (скрін з відео)
25 Листопада 2020, 04:10
читать на русском

Кінострічка української режисерки-документалістки Аліни Горлової "Цей дощ ніколи не скінчиться" (This Rain Will Never Stop) визнали найкращим повнометражним документальним фільмом на фестивалі Festival dei Popoli в італійській Флоренції.

Про це повідомляє Festival dei Popoli у Facebook.

Цього року через пандемію коронавірусу фестиваль відбувся онлайн.

Кінострічка "Цей дощ ніколи не закінчиться" стала результатом спільної праці України, Латвії, ФРН та Катару.

У фільмі розповідається про 20-річного Андрія Сулеймана та його родину, котра втекла від війни в Сирії, але опинилася в Україні, де теж вибухнув збройний конфлікт.

Читайте також

Попередня робота Аліни Горлової "Явних проявів немає" - про боротьбу жінки-ветерана українсько-російської війни на Донбасі з пост травматичним стресовим розладом. Стрічка отримала 4 нагороди на міжнародному фестивалі DocuDays UA у 2017 році та ще низку поважних відзнак.

Зазначимо, що Festival dei Popoli у Флоренції – це фестиваль документального кіно. Заснований в 1959 році групою вчених в галузі соціології, антропології та етнографії. Він націлений на просування передового документального кіно.

Нагадаємо, що в Україні тривають покази військової драми режисера Валентина Васяновича "Атлантида", який вже встиг зібрати низку світових кінопремій. Однією з особливостей фільму є те, що замість професійних акторів до стрічки залучили ветеранів російсько-української війни.

Виконавиця головної жіночої ролі у фільмі "Атлантида" Людмила Білека розповіла про фільмування, війну та соціальні проєкти в Україні - "Парамедик: навчати дітей зупиняти кровотечу - це не вчити дорослих дорослим речам".

1