У "червоних" зонах карантину змінили порядок роботи транспорту

Міська влада зможе самостійно вирішуватиме, як працюватиме транспорт
Головне
У "червоних" зонах карантину змінили порядок роботи транспорту
Громадський транспорт (фото: Pexels)
22 Березня 2021, 14:11
читать на русском

У регіонах з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки змінили порядок роботи транспорту.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram.

За його словами, регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно ухвалюватимуть рішення щодо карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці у регіонах "червоної" зони.

За їх рішеннями заборонятимуться регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Читайте також

Заборони не стосуватимуться:

  • транзитних перевезень;
  • перевезень легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включно з водієм, не більше п'яти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
  • перевезень службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Нацполіції;
  • перевезень пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Також Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зможе забороняти посадку пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Нагадаємо, що через критичну ситуацію з коронавірусом на Закарпатті призупинили регулярне залізничне сполучення, проте декілька спеціальних рейсів будуть виконуватись.

1