Вчені довели, чи можна заразитись вірусом у громадському транспорті

Носіння маски дає мінімальний ризик підхопити вірус
Вчені довели, чи можна заразитись вірусом у громадському транспорті
Коронавірус (фото: Pexels)
5 Лютого 2021, 02:06
читать на русском
Вчені фінського Технічного науково-дослідного центру VTT вважають, що ризик заразитися коронавірусом у громадському транспорті, якщо дотримуватися всіх заходів безпеки, невеликий.

Про це повідомляє видання Yle.

Дослідники аналізували кількість частинок у повітрі, здатних поширюватися більш ніж на два метри. Отримані результати показують, що ризик заразитися коронавірусом у громадському транспорті мінімальний, якщо пасажир носить маску.

Читайте також

Вчені зазначили, що пасажири зазвичай проводять у громадському транспорті досить мало часу, і це теж знижує ризик зараження. Крім того, у транспортних засобах гарна вентиляція, завдяки чому ефективно виводяться шкідливі частинки.

Нагадаємо, що епідеміолог-інфекціоніст Енн Реймойн та імунолог Мішель Таль рекомендують й надалі носити захисні маски в громадських місцях через виявлені нові штами COVID-19.

Енн Реймойн підкреслив, що під час випробувань препаратів від Pfizer і Moderna відстежувалося лише те, скільки вакцинованих людей захворіли COVID-19. Тому деякі люди, які були щеплені препаратом, можуть згодом заразитися коронавірусною хворобою, але не відчути симптомів.

Найбільший ризик полягає в тому, що вони можуть потім передати вірус іншим людям, які ще не отримали вакцину.

1