У центрі Києва перекрили рух: під Радою зібралися ФОПи - фото, відео 

Поліція посилено охороняє урядовий квартал
У центрі Києва перекрили рух: під Радою зібралися ФОПи - фото, відео 
Протест ФОПів (фото: УНІАН)
25 Січня 2022, 10:36
читать на русском

Сьогодні, 25 січня, під стінами Верховної Ради, який почала працювати у режимі пленарних засідань після довготривалих канікул, на акцію протесту зібралися ФОПи.

Вони вимагають ухвалення законопроєкту №5866 (1) "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення ведення господарської діяльності, підвищення її прозорості та створення умов для розвитку малого бізнесу".

Протести ФОПів Фото: https://www.facebook.com/savefop

Мітингарі вже змонтували сцену під стінами парламенту та почали виступати на ній і закликами до влади почути їхні вимоги.

Один з лідерів руху SaveФОП повідомив, що бізнес вимагає негайного розгляду та ухвалення законопроєкту №5866, або його альтернативи №5866 (1).

Представники малого та середнього бізнесу хочуть, аби народні депутати зменшили фінансове навантаження на ФОПів шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Поліція Києва наразі перекрила для транспорту урядовий квартал. Зокрема, обмежено рух вулицею Грушевського - від Будинку офіцерів до вулиці Шовковичної.

Столичні правоохоронці повідомили, що посилили заходи безпеки в центральній частині Києва. Тут чергують поліцейські, співробітниками ДСНС та військовослужбовці Національної гвардії України.

Протести ФОПів Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці закликали організаторів та учасників акції дотримуватися мирного формату та не влаштовувати провокацій. Силовики проводять превентивну роботу з учасниками заходу.

Читайте також

1