У центрі Кропивницького знайшли схрон з протитанковими гранатами

Арсенал був розміщений у приватному будинку посеред обласного центру
У центрі Кропивницького знайшли схрон з протитанковими гранатами
Схрон у Кропивницькому (Фото: СБУ)
29 Серпня 2021, 06:28
читать на русском

У центрі Кропивницького силовики знайшли великий тайник зі зброєю. Серед вилученого – реактивні протитанкові гранати та ящик набоїв до автомата Калашникова.

Про це повідомила СБУ.

Зазначено також, що силовики перевіряють інформацію щодо можливого використання знайденого арсеналу для вчинення диверсій або терактів на території регіону.

Встановлено, що тайник обладнав у власному домі представник місцевого криміналітету. Він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Під час обшуку за місцем його проживання знайшли:

  • 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26,
  • артилерійський снаряд,
  • понад тисячу бойових набоїв калібру 5,45 мм.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває слідство, встановлюються обставини протиправної діяльності та інші особи, причетні до неї.

Крім того, у Закарпатській області співробітники СБУ запобігли незаконному переправленню до Євросоюзу партії холодної зброї.

Правоохоронці виявили контрабандний товар у місцевого жителя під час проведення митного контролю. Зловмисник приховав 11 одиниць холодної зброї серед особистих речей.

Вилучені предмети направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

Нагадаємо, СБУ знайшла у Запорізькій та Одеській областях чотири схрони із засобами ураження. Схованку на території Бердянського району у 2014 році облаштували бойовики так званих "Л/ДНР" для проведення диверсій.

Читайте також

1