У ДБР розповіли подробиці справи про держзраду Дубінського

Суспільство "почує багато цікаво" про Дубінського на суді
У ДБР розповіли подробиці справи про держзраду Дубінського
Олександр Дубінський
4 Червня 2024, 13:47
читать на русском

У Державному бюро розслідувань розповіли, що справа про державну зраду народного депутата, якого вигнали зі "Слуги народу", Олександра Дубінського перебуває на завершальному етапі.

Перший заступник директора ДБР Олександр Удовиченко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» пообіцяв, що громадськість "почує багато цікаво", коли суд займеться досліджуванням доказів у цій справі.

За його словами, заяви самого нардепа про нібито переслідування і репресії не є правдивими. Удовиченко нагадав, що Дубінському також інкримінують сприяння росії у формуванні медійної й політичної думки. Нардеп також нібито хотів зіпсувати політичні відносини між Україною та США.

«Давайте подивимося, як це виглядає. Народний депутат від правлячої партії проводить пресконференцію щодо фактів можливої корупції вищим політичним керівництвом одного із наших стратегічних партнерів. Це інструмент, який із великою вірогідністю може створити політичну турбулентність», – сказав представник ДБР.

Службовець наголосив, що Дубінський не став жертвою переслідувань і катувань, йому не вдасться виплутатися шляхом пояснення своїх дій через призму журналістської та громадської діяльності.

Нардеп є фігурантом одразу трьох справ — перша справа стосується його виїзду за кордон нібито заради лікування батька. Під час поїздки подруга "спалила" його спільний з нею відпочинок у Барселоні. Друга справа проти Дубінського – про організацію схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

13 листопада йому було вручено ще одну підозру, вже у справі про державну зраду. За матеріалами слідства він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил росії. 14 листопада суд відправив його в СІЗО.

Читайте також