Нардеп Дубінський потрапив із СІЗО до лікарні з гострим апендицитом

За словами Дубінського, вранці, 9 січня, його адвокати двічі намагалися викликати швидку
Нардеп Дубінський потрапив із СІЗО до лікарні з гострим апендицитом
Олександр Дубінський Фото: Сайт партії “Слуга народу”
10 Січня 2024, 12:42
читать на русском

Нардеп Олександр Дубінський, який перебуває в СІЗО до 12 січня, потрапив до лікарні швидкої допомоги з невідкладною операцією.

Про це стало відомо з його телеграм-каналу.

"Сьогодні мене сюди привезли після того, як мої адвокати оббивали пороги Лук'янівки і намагалися викликати швидку. Я звернувся до лікарів СІЗО вчора ввечері. Фельдшери з місцевого моргу прийшли, на словах діагностували підозру на "гострий апендицит" і пішли. І не стали викликати швидку. Ну, ті самі фельдшери, які говорили, що моїм переламаним ребрам місяць", – йдеться в повідомленні.

За словами Дубінського, вранці, 9 січня, його адвокати двічі намагалися викликати швидку, враховуючи його стан і біль у животі, що не припинявся.

"Адміністрація СІЗО розповідала нам, що швидку вони не пропустять і викликати її можуть тільки за вимогами фельдшерів місцевої лікарні при СІЗО. Ну тих, які вчора не побачили у мене гострого стану, що вимагає госпіталізації. Після особистого прийому моїх адвокатів і, мабуть, хорошої пам'яті на те, що сталося з Мізрахом (Ігор Мізрах - відомий у Києві аферист, якого до смерті побили в СІЗО - ред.), швидку СІЗО таки викликало, але через 12 годин після мого звернення з гострим болем. І після звернень моїх адвокатів на Уповноваженого з прав людини", – зазначив він.

Дубінський додав, що його адвокати зроблять всю необхідну роботу і встановлять, "чи стала причина операції результатом побоїв, які організував і замовив Костін або просто експромт – не надати медичну допомогу, а там "немає людини – немає проблеми".

"І зареєструйте мою заяву про побої вже нарешті в НПУ. Шість відмов. Не ганьбіться", – заявив він.

Зараз нардеп є фігурантом трьох справ — перша справа Дубінського стосується його виїзду за кордон під приводом батька на лікування. Під час поїздки подруга "спалила" його спільний з нею відпочинок у Барселоні. Друга справа проти Дубінського – про організацію схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

13 листопада йому було вручено ще одну підозру, вже у справі про державну зраду. За матеріалами слідства він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил росії.

14 листопада суд відправив нардепа в СІЗО до 12 січня 2024 року без права внесення застави.

Читайте також

1