Нардеп Дубінський заявив, що поліція Києва ігнорує його заяви про побиття в СІЗО: ВАКС призначив термінову судмедекспертизу

Нардеп упевнений, що судове засідання за його участю 7 грудня перенесуть через синці на його обличчі
Нардеп Дубінський заявив, що поліція Києва ігнорує його заяви про побиття в СІЗО: ВАКС призначив термінову судмедекспертизу
Олександр Дубінський Фото: Сайт партії “Слуга народу”
5 Грудня 2023, 16:45
читать на русском

Народний депутат Олександр Дубінський, який заявив, що його нібито побили у СІЗО, обурюється, що інцидент ігнорують і намагаються "зам’яти". У слідчому ізоляторі нардеп перебуває за підозрою у державній зраді.

"Мої адвокати приносять новини, з яких видно, що поліція Києва та адміністрація Лук’янівського СІЗО намагаються уявити ситуацію так, ніби нічого зі мною і не було. А дві ночі побиття я вигадав просто так, від нема чого робити. Тоді чому мене досі не конвоювали для проведення судово-медичної експертизи? Саме експертизи? Як пояснити рапорт слідчо-оперативної групи ГУ НПУ Шевченківського району, де прямо вказано на те, що в мене синці та забиття на обличчі та тілі?", — публікують адвокати заяву Дубинського в його Telegram-каналі.

Він додає питання, як пояснити самі синці на його тілі, які нібито зафіксували поліцейські, що, за словами Дубінського, відображено у рапорті та у напрямку на судмедекспертизу. І поліція має ці фотографії, стверджує він.

"7 грудня у мене призначене засідання суду в Апеляційному суді з мого тримання під вартою. Впевнений, що суд перенесуть. Тому, що все, що заперечує адміністрація СІЗО — у Дубінського на обличчі", — заявив нардеп.

Нагадаємо, у правоохоронних органах спростували заяву Дубінського, що він нібито був побитий у СІЗО. Там кажуть, що не знайшли на його тілі жодних ушкоджень.

Раніше Дубінський заявив, що в СІЗО йому завдали тілесних ушкоджень. Зі слів Дубінського, його побили невідомі.

"Була викликана швидка допомога, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра. Наразі Олександр Дубінський з адвокатами очікує на приїзд працівників поліції для складання акту про тілесні ушкодження ", — повідомили тоді адвокати Дубінського.

Зараз нардеп є фігурантом трьох справ — перша справа Дубінського стосується його виїзду за кордон під приводом батька на лікування. Під час поїздки подруга "спалила" його спільний з нею відпочинок у Барселоні. Друга справа проти Дубінського – про організацію схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

13 листопада йому було вручено ще одну підозру, вже у справі про державну зраду. За матеріалами слідства він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, сформованої головним управлінням генштабу збройних сил росії.

Читайте також

1