Агент Буратіно: нардеп Дубінський сидить у Лук`янівському СІЗО

Очевидно, Дубінського відправили до ізолятора з покращеними умовами тримання
Агент Буратіно: нардеп Дубінський сидить у Лук`янівському СІЗО
Олександр Дубінський (Фото: УНІАН)
16 Листопада 2023, 09:32
читать на русском

Нардепа Олександра Дубінського, який підозрюється у державній зраді, помістили в Лукʼянівське СІЗО.

Про це Українським Новинам повідомили джерела у правоохоронних органах.

"Він в Лукʼянівськмоу СІЗО", - повідомили співрозмовники.

Джерела не уточнюють, чому Дубінського вирішили все ж таки помістити в Лукʼянівському СІЗО, а не в ІТТ СБУ.

Наразі від співрозмовників відомо, що Дубінський має окрему камеру. Зокрема, є ймовірність, що він утримується у платній камері СІЗО.

Нагадаємо, 13 листопада пізно вночі народного депутата Олександра Дубінського, підозрюваного у державній зраді, відправили під арешт на 60 діб.

Нардеп Олександр Дубінський мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф.

У межах досудового розслідування задокументовано, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний «Птичка» і наразі переховується від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим «обґрунтуванням» фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник гру часів срср Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

Як відомо, Олександр Дубінський перебуває під американськими санкціями за співпрацю із злочинцем Деркачем, ДБР проводить розслідування  щодо наявності у нього румунського паспорта. НАБУ у 2019 році відкрило провадження за підозрою у хабар.

Блогери та військові звинувачують нардепа Дубінського у рейдерстві та розкраданні бюджетних коштів. Так підприємство, яке очолює людина, підконтрольна народному депутату Олександру Дубінському, оголосила тендер на закупівлю миючих засобів майже на пів мільйона гривень, а виграла тендер фірма, яку очолює вчителька музики.

9 серпня за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру у службовому підробленні документів народному депутату Олександру Дубінському.

За даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. насправді ж, саме тоді вони з цивільною дружиною Оленою Деккерт відпочивали в Іспанії.

При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Читайте також