Переправляв ухилянтів через "Шлях": стали відомі подробиці обшуків у нардепа Дубінського

Під виглядом волонтера Дубінський відправив за кордон брата своєї цивільної дружини
Головне
Переправляв ухилянтів через "Шлях": стали відомі подробиці обшуків у нардепа Дубінського
1 Листопада 2023, 17:41
читать на русском

Працівники ДБР спільно з СБУ проводять обшуки за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон до якого може бути причетний Олександр Дубінський. За інформацією, наявною у слідства, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини.

Про це повідомили в СБУ.

Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів.

Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи внесені в систему "Шлях" - витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань.

Цей дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА". Сам "родич" пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації.

Також з’ясувалось, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до Відня.

СБУ та ДБР проводять також обшуки у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів. За наявними даними, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій – офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Нагадаємо, вранці 1 листопада правоохоронці проводять низку обшуків у народного депутата Олександра Дубінського.

Раніше Дубінський потрапив до Реєстру Zрадників, адже систематично поширював російську пропаганду про зовнішнє управління Україною, біолабораторії, називав гасла "Слава Україні" нацистським. Окрім цього, він є фігурантом антикорупційних розслідувань.

Читайте також

1