У державному центрі зайнятості порахували безробітних в Україні

На обліку в службі зайнятості перебуває майже 410 тисяч українців
У державному центрі зайнятості порахували безробітних в Україні
Гроші (Фото: НБУ)
1 Грудня 2020, 19:35
читать на русском

Станом на 30 листопада на обліку в центрах зайнятості в Україні перебувало майже 410 тисяч безробітних.

Про це повідомила пресслужба Державного центру зайнятості.

Всього за сім місяців із початку карантину, запровадженого через пандемію коронавірусної інфекції, на обліку в службі зайнятості перебувало 525 тисяч осіб (цей показник на 53% вищий, ніж показник за аналогічний період 2019 року).

Водночас допомогу з безробіття отримали лише 353 тисячі осіб. Середній розмір допомоги з безробіття в Україні в жовтні становив 3,7 тисячі грн.

З 1 грудня, у зв'язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму, мінімальний розмір допомоги збільшать до 2270 грн на місяць, максимальний – до 9080 грн на місяць.

Читайте також

Нагадаємо, від початку карантину на компенсацію по‌ ‌безробіттю‌ ‌та‌ ‌частковому‌ ‌ безробіттю‌ ‌витрачено близько 14 млрд грн. Упродовж карантину, тобто з 12 березня 2020 року і до кінця листопада, було виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані в центрах зайнятості. Заборгованості по виплаті допомоги по безробіттю немає, підкреслюють у профільному міністерстві.

У Національному банку України підрахували, що у листопаді через карантин вихідного дня Україна втратила $300 млн або майже 0,2% ВВП країни. Через коронавірус НБУ очікував скорочення ВВП в Україні на 4-5%. Повний локдаун посилить падіння ВВП цього року до 5-6%.

1