У Держприкордонслужбі оцінили ймовірність нової атаки зі сторони Білорусі

Зараз неможливо точно встановити кількість російських військ та техніки, які перебувають біля кордону.
У Держприкордонслужбі оцінили ймовірність нової атаки зі сторони Білорусі
Прикордонники Фото: МВС
3 Червня 2022, 16:42
читать на русском

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що сьогодні російські окупанти укріплюють свої позиції біля кордону з Сумською та Чернігівською областями. Крім того, вони здійснюють ротацію військ.

Про це Демченко сказав в етері національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, наразі поблизу українсько-білоруського кордону немає такого угруповання, яке повторно могло б повторно атакувати Сумщину і Чернігівщину.

Такого угруповання, яке повторно могло б здійснити вторгнення в Україну на напрямку Чернігівщини або Сумщини ми не фіксуємо, – повідомив Демченко.

При цьому зараз не можливо точно встановити кількість російських військ та техніки, які перебувають біля кордону.

Демченко зазначив, що ворог продовжує щоденно обстрілювати прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Окупанти роблять це для того, аби стримати там українських військових.

Вони змушують військове командування України тримати сили біля кордону, а не перекидала їх на загрозливіші напрямки, - пояснив Демченко.

Він запевнив, що наші прикордонники укріплюють позиції і зроблять все, щоб у разі повторного наступу не впустити ворога.

Як повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн", колона білоруської військової техніки підійшла до самого кордону з Волинською областю. Її помітили у Дрогочині. До складу колони увійшли 6 БТР та один МАЗ.

Нагадаємо, що Україна не помічає особливих загроз з боку Білорусі. Проте "північний сусід" активно мінує території вздовж українського кордону.

Читайте також

1