У деяких регіонах України школярі залишаться без осінніх канікул

Влада планує подовжити зимові канікули через ймовірну енергетичну ситуацію.
У деяких регіонах України школярі залишаться без осінніх канікул
Канікули, діти фото: pexels
14 Жовтня 2023, 19:48
читать на русском

Осінні канікули у школах цьогоріч рекомендують провести з 23 по 29 жовтня. Деякі школи вже заявили, що відпочиватимуть з 30 жовтня по 7 листопада. Однак в низці шкіл в трьох областях влада вирішила скасувати осінні канікули, проте продовжити зимові канікули.

Зокрема, про рішення поєднати осінній та зимовий відпочинок повідомили департаменти освіти та ОВА Львівської, Івано-Франківської та Київської областей на офіційних ресурсах.

Так, відмовитися від осінніх канікул вирішили 4 громади на Львівщині. При цьому зимові канікули можуть тривати місяць. Про це розповіли в Департаменті освіти та науки Львівської ОДА.

На Івано-Франківщині влада вирішила скасувати осінні та весняні канікули. Але замість цього, діти будуть відпочивати майже місяць з кінця грудня 2023 року до 26 січня 2024 року.

У зв'язку з безпековою та енергетичною ситуаціями у Переяславській громаді школярі залишаться без осінніх канікул.

"Поки дозволяє безпекова і енергетична ситуація, будемо максимально проводити навчання. Відтак зимові канікули триватимуть три, а, можливо, й чотири тижні. Для першокласників передбачені додаткові канікули. Зазвичай, ми планували їх на лютий, але цього року поставимо тоді, коли мали бути осінні – з 23 по 27 жовтня", – заявив начальник відділу освіти Переяславської міськради  Ярмоленко.

Нагадаємо, невдовзі в школах України мають розпочатися осінні канікули 2023. Їх графік визначає кожен заклад освіти окремо. До того ж кількість днів відпочинку учнів може залежати від ситуації в енергетиці через небезпеку обстрілів РФ.

Читайте також