У Дії з'являться електронні документи про освіту - МОН

Учні та випускники можуть самостійно отримати інформацію про видані документи про освіту та дані про навчання
Важливо
У Дії з'являться електронні документи про освіту - МОН
Застосунок Дія Фото: thedigital.gov.ua

МОН та Мінцифри працюють над впровадженням електронних документів про освіту на порталі та в застосунку "Дія" за підтримки проєкту "EU4DigitalUA".

Про це повідомили в МОН.

Нині підготовлений проєкт постанови КМУ щодо відображення відомостей, що містяться в документах про базову середню, повну загальну середню, професійну (професійно-технічну), фахову передвищу та вищу освіту засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг із використанням мобільного застосунку "Дія", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що учні та випускники можуть самостійно отримати інформацію про видані ним документи про освіту та дані про навчання завдяки сервісу Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Зокрема, для цього потрібно мати лише кваліфікований електронний підпис.

Інформацію, отриману за допомогою сервісу ЄДЕБО, про серію та номер виданих документів про освіту, можна використати для перевірки виданих документів у Реєстрі документів про освіту. Отримана виписка з цього Реєстру може бути корисною для визнання українських документів про освіту для подальшого навчання та працевлаштування за кордоном, зокрема в країнах Європейського простору вищої освіти, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, випускники шкіл не повинні платити за свідоцтва про освіту чи додатків до них.

Читайте також