У Дніпрі чиновники та правоохоронці "кришували" фабрику з виробництва контрафактних цигарок (фото, відео)

Продукція розійшлася всією Україною
У Дніпрі чиновники та правоохоронці "кришували" фабрику з виробництва контрафактних цигарок (фото, відео)
7 Вересня 2022, 15:25
читать на русском

У Дніпрі ДБР припинило роботу підпільної фабрики з виробництва контрафактних цигарок у промислових масштабах, яку "кришували" чиновники і правоохоронці.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Підприємство" було виявлено в межах проведення комплексної операції з припинення незаконної діяльності злочинних угрупувань, які діють під прикриттям чиновників, працівників правоохоронних та податкових органів.

Фабрика працювала в орендованому приміщенні, яке належить родині колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Це приміщення "на папері" було передано в користування комунальному підприємству Дніпра, яке й оплачувало оренду з коштів місцевого бюджету.

Виробничі потужності випускали "підробки" всесвітньо відомих брендів цигарок. Лише одна лінія фабрики випускала 4 тисячі сигарет на хвилину.

Криміналітет, який діяв у тісній зв’язці з окремими представниками керівництва правоохоронних та податкових органів регіону, розповсюджував готову продукцією всією Україною. Але географія постачання контрафакту охоплювала також й інші країни, зокрема товар контрабандою доставлявся в країни ЄС.

У виробничих та офісних приміщеннях провели обшуки. Було виявлено і вилучено печатки та документацію щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів, залучених до протиправної схеми виробництва і збуту продукції, легалізації одержаних доходів, чорнові записи, комп’ютерну техніку, готівкові кошти в іноземній та національній валюті на загальну суму понад 172 тис. євро, 140 тис. доларів США, біля 500 тис. гривень, а також готову до відправлення партію у 60 тисяч пачок цигарок.

Слідчі дії тривають. Документується причетність до оборудок представників податкової служби та правоохоронних органів.

Нагадаємо, що Служба безпеки України арештувала активи компанії, яка належала сім'ї херсонському державному зраднику Володимиру Сальдо.

1