У Дніпрі керівники відділу поліції організували злочинну групу та вимагали данину

У райвідділі поліції провели низку обшуків
Головне
У Дніпрі керівники відділу поліції організували злочинну групу та вимагали данину
28 Липня 2023, 18:43
читать на русском

У Дніпрі оголосили підозру чотирьом поліцейським: керівнику підрозділу, двом заступникам та оперативнику за кришування злочинного угруповання та приховування злочину.

Про це у Телеграм повідомив глава МВС України Ігор Клименко.

Відомо, що у березні 2022-го група зловмисників, видаючи себе за тероборонівців, викрали в Дніпрі подружжя та катуванням змушували виплатити викуп з подальшим сплачуванням щомісячної данини.

Сусіди потерпілих, які стали свідками злочину, заявили в поліцію. Тож постраждалих запросили до райвідділу для слідчих дій. А там вони зіткнулися зі своїми вимагачами, яких вже затримали. Але ненадовго: зловмисники просто в коридорі "вирішували" питання з поліцейськими.

За 20 тисяч доларів катів відпустили, а провадження навіть не реєстрували.

Внутрішня безпека поліції чітко спрацювала: на першому етапі розкрили розбійний напад і затримали всіх учасників банди, а сьогодні надали оцінку діям поліцейських у вигляді підозри. Керівника підрозділу поліції затримано.

Нагадаємо, в центрі Тернополя поліція викрила розважальний заклад, який працював під час комендантської години. Під час обшуку всередині клубу перебувало 68 людей разом з персоналом. Також у відвідувачів виявили наркотичні речовини. Правоохоронці стверджують, що власник клубу не закривав приміщення після 23:00 і прикривався "Пунктом незламності".