У Дніпрі "накрили" нарколабораторію та вилучили 120 кг амфетаміну - фото

Оплату за товар приймали криптовалютою, яку потім переводили в готівку
У Дніпрі "накрили" нарколабораторію та вилучили 120 кг амфетаміну - фото
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
12 Квітня 2021, 17:35
читать на русском

На базі промислового підприємства у Дніпрі правоохоронці викрили потужну нарколабораторію та вилучили 120 кг амфетаміну.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної злочинної групи та затримали вісім її учасників, які займалися промисловим виробництвом та масовим збутом психотропної речовини амфетамін в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Спецоперація проводилася у чотирьох регіонах України, зокрема у місті Києві, а також на території Київської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Слідство з'ясувало, що учасники злочинної групи на базі промислового підприємства у м. Дніпро організували лабораторію з виготовлення психотропної речовини "амфетамін", а також займалися його масовим збутом через Telegram-канал та інтернет-магазин KLANAMFA по всій території України.

Щомісяця "ділки" виготовляли та збували від 250 до 300 кг амфетаміну. Оплата за  "товар" отримували криптовалютою, яку згодом переводили в готівку.

12 квітня 2021 року правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також в приміщенні нарколабораторії вилучили рекордну партію амфетаміну загальною вагою близько 120 кг, понад 1 тонну прекурсорів, промислове обладнання, предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси. Також вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, "чорнові" записи про кількість збутих наркотиків та розрахунки у біткоїнах.

Діяльність інтернет-магазину з продажу наркотиків негайно припинили.

За попередніми підрахунками, щомісячний обіг грошових коштів від продажу психотропних речовин може становити від 100 до 120 мільйонів гривень.

Зазначається, що у порядку ст. 208 КПК України було затримано вісім осіб, яким готують повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Читайте також

Нагадаємо, що у Харківській області поліціянти провели спецоперацію та вилучили понад 200 кг готового наркотику та три тонни прекурсорів. Вартість вилученого товару за цінами "чорного" ринку становить близько 120 мільйонів гривень.