У Дніпрі реанімації переповнені важкохворими з COVID - лікар

Щодня госпіталізуються 20-25 таких пацієнтів
У Дніпрі реанімації переповнені важкохворими з COVID - лікар
Коронавірус, лікарі (фото: УНІАН)
9 Квітня 2021, 10:38
читать на русском

У Дніпрі реанімації переповнені хворими на коронавірус, туди госпіталізують багато важких пацієнтів. Боротьбі з COVID-19 почали навчати лікарів усіх спеціалізацій, навіть хірургів і травматологів.

Про це розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко в етері телеканалу "1+1".

За його словами, до лікарні Мечникова прибуває дуже багато важких хворих з важким перебігом COVID-19. Через це лікарня перевантажена в три рази, зокрема реанімація. Кожного дня госпіталізують 20-25 важкохворих пацієнтів.

Реаніматологи лікарні Мечникова змушені працювати навіть цілодобово, тому медики втомилися. Відтак, лікарів різних спеціалізацій навчають боротися з коронавірусом.

У лікарні ми вчимо не лише терапевтів, інфекціоністів, кардіологів, а й лікувати пішли хірурги і травматологи. Вони пройшли курс навчання, - зазначив лікар.

Водночас Риженко зазначив, що лікарня забезпечена всім необхідним для боротьби з COVID-19. За його словами, є кисень, апаратура, терапевтичні місця та ліки.

Є хороша потужна киснева станція. Дві тони кисню ми використовуємо щодня і робимо все можливе, щоб лікувати наших хворих на COVID-пневмонію, - сказав головлікар лікарні Мечникова.

Нагадаємо, що Дніпропетровська область перебуває у "червоній" зоні карантину станом на 8 квітня 2021 року.

Читайте також

1