У Донецькій області збили ворожий штурмовик, а пілота взяли у полон - відео

"Здобиччю" сил оборони став Су-25, вартість до 11 млн доларів
У Донецькій області збили ворожий штурмовик, а пілота взяли у полон - відео
Збитий літак окупантів Фото: Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ
18 Червня 2022, 22:01
читать на русском

У Донецькій області бійці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців збили російський штурмовик Су-25, вартість якого становить до 11 млн доларів.

Як повідомили у Телеграм-каналі бригади, приземлили літака за допомогою ПЗРК "Ігла".

Ми знову на Донеччині. І невпинно знову знищуємо різну колорадську нечисть. І не тільки з нашої землі. В небі теж чимало шкідників, але на одного вже менше. Су-25 рашистів вирішив поцікавитись: "А хто тут?". Відповідь була миттєва. Гепнувся гучно та яскраво. Бо у вмілих руках і ПЗРК "Ігла" гарний інструмент для прибирання всілякого непотребу з неба. А з руками в нас все гаразд. Це наше небо. Це наша земля. Це наша країна. Ми тут є. Смерть ворогам, - йдеться у повідомленні.

Згодом у бригаді повідомили, що їм вдалося взяти у полон пілота збитого штурмовика.

"Живий трофей" встиг катапультуватися.

Чоловік живий, має травми через "м'яке" приземлення, йому надали першу допомогу, він в надійних та дбайливих руках ЗСУ, - додали військові.

Довідково: штурмовик Су-25 — це броньований військовий літак, яким керує один пілот. Приблизна вартість 11 мільйонів доларів.

Раніше в українській розвідці зазначали, що вже кілька пілотів збитих ЗСУ російських літаків не змогли вижити, оскільки у них не відкривався парашут.

Нагадаємо, за час війни українські військові ліквідували вже 216 ворожих літаків та 180 гелікоптерів.