У ЄС назвали умову для діалогу між Європою і росією

Російському режиму доведеться вибирати політичне виживання "під китайським крилом"
У ЄС назвали умову для діалогу між Європою і росією
Жозеп Боррель Фото з соцмереж
1 Серпня 2022, 17:30
читать на русском

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав умову для діалогу між Європою і росією.

Про це йдеться у публікації Борреля для Мадридського університету Комплутенсе, де аналізується вплив санкцій на майбутнє росії. Про це пише РБК-Україна.

У завершальній частині його роботи зазначається, що для РФ яка протягом 30 років намагалася повернути собі статус великої держави, ціна розриву із Заходом буде дуже високою.

Російському режиму доведеться вибирати політичне виживання "під китайським крилом", вважає Боррель. Хоча Китай завжди розумів, що інтеграція у світову економіку стала основою його підйому, в той час, як президент РФ владімір путін робить протилежний вибір.

За його словами, Європейський союз залишається відкритим для діалогу з росією за умови, що вона відмовиться від агресії проти України.

Що стосується Європи, ми як і раніше залишаємося відкриті для діалогу з росією за умови, що вона відмовиться від своїх імперських домагань і буде поважати повну цілісність всіх держав, включаючи Україну, - додав Боррель.

Нагадаємо, що члени Європейського парламенту проголосували за надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського союзу.

1