У Європі очікують на черговий сплеск пандемії COVID-19 уже влітку

У червні кількість нових випадків зараження коронавірусом у Європі зросла втричі у порівнянні з травнем
У Європі очікують на черговий сплеск пандемії COVID-19 уже влітку
Діти, коронавірус (Фото: picabu)
2 Липня 2022, 07:19
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я очікує на "високий рівень" захворюваності COVID-19 в Європі в найближчі два місяці і закликає країни пильніше стежити за поширенням інфекції.

Про це заявив директор європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге, передає France24.

На тлі того, що країни Європи зняли соціальні обмеження, які діяли раніше, рівні передачі вірусу цього літа будуть високими. Вірус все ще поширюється, все ще змінюється, все ще забирає життя людей, - заявив очільник європейського бюро ВООЗ.

За даними ВООЗ, наразі Європою поширюється підваріант "омікрон", відомий як ВА.5. Він вирізняється вищою контагіозністю, але менш важким перебігом хвороби.

У лідерах антирейтингу з поширення COVID-19 опинилися Австрія, Кіпр, Франція, Німеччина, Греція, Люксембург та Португалія, хоча зростання захворюваності спостерігається у всіх країнах Європи. Рівень смертності серед хворих нижчий, ніж пів року тому.

Клюге висловив сподівання, що програми вакцинації і накопичений природний імунітет дозволять уникнути настільки ж серйозних наслідків, з якими ВООЗ стикалася на попередніх хвилях пандемії.

Нагадаємо, Україна не подолала пандемію COVID-19, тому українцям варто дотримуватися карантинних обмежень. Нині в Україні щотижня фіксують до чотирьох тисяч випадків зараження ковідом.

Читайте також

1