У Фінляндії через коронавірус перенесли вибори

Муніципальні вибори у Фінляндії проведуть 13 червня
У Фінляндії через коронавірус перенесли вибори
Гельсінкі, Фінляндія (Фото: pexels)
8 Березня 2021, 06:17
читать на русском

Через пандемію коронавірусу у Фінляндії запровадили надзвичайний стан і перенесли муніципальні вибори на 13 червня.

Про це пише Reuters.

Рішення про перенесення виборів ухвалило Міністерство юстиції після обговорень із парламентськими партіями. Відстрочити голосування погодилися всі політсили, окрім партії "Справжніх фінів".

Вибори були заплановані на 18 квітня, проте, як зазначив відповідальний їх за проведення Матті Хіллі, перенесення голосування дозволить вакцинувати співробітників виборчих дільниць і працювати просто неба влітку.

Це відмінне рішення, яке, безсумнівно, зменшить поширення. І ситуація з коронавірусом у червні буде кращою, ніж зараз. Особисто я б переніс вибори на період після літніх канікул, наприклад, на серпень-вересень, — прокоментував Хіллі.

Читайте також

Також посадовець припускає, що голосування можна буде організувати у проїздах для автомобілів. Бюлетені для попереднього голосування можуть видавати через вікно автівки, а співробітник виборчої комісії та виборець не перебуватимуть у тісному контакті.


Контекст. З початку пандемії у Фінляндії зафіксували більш як 61 тисячу випадків коронавірусу, 767 людей померли.

У країні з 1 березня запровадили режим надзвичайного стану через зростання кількості нових випадків коронавірусу. Надзвичайний стан дозволив уряду закрити школи, ресторани, а також обмежити пересування між регіонами.

1