У Франції міністри брали участь у нелегальних вечірках

Якщо їхню провину доведуть, чиновникам доведеться платити штраф або іти у відставку
У Франції міністри брали участь у нелегальних вечірках
Франція, ресторан (Фото: Фото: EPA/UPG)
6 Квітня 2021, 01:02
читать на русском

Французьких міністрів підозрюють в участі в нелегальних вечірках, інформацію про заборонені гулянки перевіряє поліція.

Про це пише Le Parisien.

У Франції розслідують можливу участь міністрів у підпільних вечірках у ресторанах, які ще від жовтня 2020 року мають бути закриті під час пандемії.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін вимагає від поліції Парижа перевірити інформацію про участь міністрів у вечірках та притягнути до відповідальності організаторів та інших відвідувачів таких заходів. Зазначається, що правоохоронці вже відкрили кримінальну справу, а журналісти передали матеріали, які можуть допомогти слідству,

Скандал розгорівся 2 квітня, коли французький телеканал М6 випустив репортаж про підпільну роботу розкішних ресторанів у Парижі, пише Le Figaro. Журналісти знімали підпільну вечірку прихованою камерою та показали, що відвідувачі та офіціанти не дотримуються дистанції й не носять маски.

Один з організаторів вечірки анонімно розповів, що був присутній у двох-трьох підпільних ресторанах на вечерях із членами уряду. Після того, як репортаж набрав розголосу, анонімний організатор розкрив себе. Ним виявився бізнесмен П'єр-Жан Шаленсон, який є власником Palais Vivienne, де проводять різні заходи. Він через свого адвоката визнав, що коментував вечірки журналістам, проте заявив, що жартував, коли говорив про участь міністрів.

Читайте також

Заступниця міністра внутрішніх справ Марлен Шіяппа запевнила, що у разі доведення участі у заборонених вечірках будь-який громадянин — зокрема й міністри чи депутати — мають отримати покарання. У Франції наразі передбачається штраф 135 євро за участь у забороненому заході під час карантину.

Заступницю також запитали, чи можлива відставка міністрів, якщо їхню вини доведуть. Чиновниця відповіла ствердно.

Нагадаємо, четверо учасників вечірки, яка відбулася в Силах оборони Естонії, заразилися COVID-19. Троє постраждалих були працівниками медчастини, які паралельно працювали в цивільній медицині.

1