У Франції презентували медалі літніх Олімпійських ігор в Парижі (відео)

Призери Ігор-2024 отримають пам'ятні нагороди з частинкою головної принади столиці Франції.
У Франції презентували медалі літніх Олімпійських ігор в Парижі (відео)
10 Лютого 2024, 06:38
читать на русском

Міжнародний олімпійський комітет показав особливий дизайн нагород літніх Ігор 2024 року в Парижі.

Про це повідомляє  офіційний сайт організації.

Організатори презентували медалі прийдешньої Олімпіади. Призери Ігор-2024 отримають пам'ятні нагороди з частинкою головної принади столиці Франції.

Кожна медаль матиме частинку оригінальної металевої конструкції Ейфелевої вежі. Матеріал на нагороду нанесуть у вигляді шестикутного фрагмента. Очільник оргкомітету Олімпійських ігор Тоні Естанге мотивував цей підхід бажанням зробити медалі "унікальними та неповторними".

Функціонер зізнався, що втілення ідеї було непростим. Зрештою, створити унікальний сплав узялася компанія Chaumet. Виробник ювелірної продукції знайшов технологію, щоб поєднати звичні золото, срібло та бронзу з металом головного символу Парижа.

Олімпіада-2024 розпочнеться 26 липня. Ігри триватимуть до 11 серпня. Участь в головних змаганнях чотириріччя візьме 10,5 тисяч спортсменів. Вони змагатимуться в 48-ми дисциплінах.

Нагадаємо, Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028.

До олімпійських змагань включать флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол, а також крикет.

1