У Франції російськомовний перехожий побив двох українок: подробиці інциденту

Після побиття нападник швидко зник, його шукає поліція
У Франції російськомовний перехожий побив двох українок: подробиці інциденту
Потерпіла у нападі в Франції / Фото з мережі
13 Вересня 2022, 18:50
читать на русском

Російськомовний невідомий перехожий побив двох українок-переселенок у Франції. Одна з потерпілих, Аліна, розповіла подробиці інциденту, який стався ввечері 11 вересня у французькому муніципалітеті Рокбрюн-Кап-Мартен.

Про це повідомляє "Українська правда. Життя".

Українка разом зі своєю матір’ю та тіткою провели два місяці в окупованому росіянами Ізюмі Харківської області. Вони змогли виїхати через територію росію до Естонії, звідти - у Францію. Проте їм довелось проходити фільтрацію та співбесіди з окупантами.

До Естонії жінки їхали через Валуєв, Бєлгород, Москву, Санкт-Петербург, Іван-город. З естонської Нарви поїхали до Франції.

Дуже важко виїжджали, багато всього пережили. У Франції почали ходити до психіатра, бо від війни дах їде, – розповідає Аліна.

За рекомендацією лікаря, жінки вечері гуляли перед сном. Саме з такої прогулянки Аліна з мамою поверталися ввечері 11 вересня, коли на них напали.

Нам назустріч йшли 4 людей: двоє чоловіків, один дуже накачаний, а другий – високий і худий, і жінка з дитиною.

Тим часом мені друг з України надіслав сатиричну пісеньку "Без русні", ми йшли і слухали її по дорозі, – говорить дівчина.

Компанія пройшла повз жінок, однак чоловік міцної статури вигукнув: "Я из Киева!". Аліна каже, що перехожі говорили між собою російською мовою з московським акцентом.

Ми не зрозуміли, що він від нас хоче. Повернули на іншу вулицю, і тут той здоровенний чоловік доганяє нас і просто без усяких пояснень починає гамселити, – розповідає Аліна.

За словами потерпілої, невідомий вдарив її кулаком в обличчя, після чого вона впала на асфальт, вдарилася головою, коліном і рукою. Потім чоловік завдав їй ще один удар, після якого вона на хвилину втратила свідомість.

Після цього зловмисник почав бити її матір, жінка впала три рази, їй також розбили носа. Компанії нападника видно не було, а сам він завдавав ударів мовчки.

Думаю, що він був під якимось наркотиками. У нього були червоні очі, розширені зіниці. Я такої агресивної людини ніколи не бачила, навіть в окупації. У нього був диявольський вираз обличчя. Не людина, а просто звір, – говорить дівчина.

На думку Аліни, розлютити чоловіка могла пісня, яку вони з мамою слухали. Після побиття нападник швидко зник. Аліна змогла підвестися, знайти телефон та подзвонити у поліцію.

На місце подій приїхали правоохоронці та медики. Жінки описали, який вигляд мав нападник, однак знайти його поліціянтам не вдалося. Вони пообіцяли подивитися записи камер відеоспостереження, і тоді, ймовірно, зможуть знайти і ідентифікувати зловмисника.

Аліні та її мамі надали першу допомогу у лікарні та відправили додому. Їм також порадили звернутися до профільних лікарів. Постраждалі почувають себе зле. Скаржаться на запаморочення та нудоту, більшість часу проводять у ліжку.

Сподіваємось, що його знайдуть. Про такі історії люди мають знати і бути обережними, бо не дай Боже, щоб таке з кимось ще сталося, – розповідає Аліна.

Постраждалі Аліна та Олена після побиття у Франції / Фото: pravda.com.ua

У міністерстві закордонних справ України заявили, що українське посольство в Парижі взяло на особливий контроль справу побиття двох українок.

Дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями задля оперативного розслідування нападу, підтримують зв‘язок із потерпілими, яким було надано необхідну медичну допомогу. Нападники мають бути покарані, – написав речник МЗС Олег Ніколенко у своєму Facebook.

1