У Франції розробили безпілотники з крилами у формі ромба

Їхня максимальна швидкість польоту становить 115 км
У Франції розробили безпілотники з крилами у формі ромба
Безпілотник (фото: News Atlas)
16 Січня 2021, 02:06
читать на русском
Компанія FLY-R розробила два прототипи дрона з крилами у формі ромба. Перший - здійснює розвідку й спостереження, другий - перевозить вантажі.

Про це повідомляє портал News Atlas.

Перший прототип отримав назву R2-150. Дрон, з довжиною крила 1,5 метра, може автономно здійснювати розвідку й спостереження. Максимальна швидкість польоту становить 115 км за годину. Апарат також може здійснювати політ до двох годин на одній зарядці, та передавати відеозображення в реальному часі.

Інша модель призначена для перевезення вантажів. Дрон R2-HSTD, що розганяється до 803 км за годину, більш придатний під час військових навчань.

Читайте також

Також компанія планує розробити дрони під назвою Crystal CR-1200. Вони повинні будуть перевозити двох пілотів і вісьмох пасажирів на невелику й середню дистанції. Швидкість дрона становитиме 350 км за годину, і він зможе літати понад 1 000 км на одній зарядці.

У FLY-R стверджують, що незвичайна форма крил дрона допомагає зменшити вагу апарата й збільшити його швидкість під час польоту.

Нагадаємо, що турецька технологічна компанія перетворила вертоліт на безпілотний літальний апарат, який може використовуватися для військових та цивільних потреб.

1