У Франції суд закрив "представництво ДНР" у Марселі

Його визнали нікчемним і створеним незаконно
У Франції суд закрив "представництво ДНР" у Марселі
Прапор Франції (Фото: Flicr)
23 Березня 2021, 17:23
читать на русском

У Франції апеляційний суд постановив скасувати державну реєстрацію громадської організації так званого "представницького центру" "ДНР" у Марселі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

Підтверджую офіційно: апеляційний суд у Франції закрив так званий "центр ДНР" в Марселі, визнавши його нікчемним і заснованим незаконно. Асоціація буде розпущена, її приміщення закриті, а збори членів заборонені. Ми довго боролися за це і перемогли. Вдячний суду за справедливе рішення, - зазначив міністр (досьє Дмитра Кулеби).

Відомо, що у 2018 році суд французького міста Екс-ан-Прованс відмовився скасовувати державну реєстрацію згаданого центру. Тоді зазначалося, що судді не побачили у його діяльності порушень Віденської конвенції 1964 року (одного з основних нормативно-правових актів в галузі дипломатичного права).

Читайте також

Нагадаємо, днями російська влада задекларувала намір відкрити в окупованих Донецьку та Луганську представництва партії "Справедлива Росія". В українському МЗС вже заявили, що подібні наміри свідчать про ескалацію ситуації на Донбасі з боку Росії.