У Генштабі назвали справжню мету військових навчань у Білорусь

Про масштабний наступ білоруських військ поки не йдеться
У Генштабі назвали справжню мету військових навчань у Білорусь
Білоруські війська / Фото з відкритих джерел
23 Червня 2022, 19:31
читать на русском

Білорусь під виглядом військових навчань проводить обслуговування і зняття своєї бойової техніки. Таким чином РБ може надати Росії своє озброєння та техніку для війни в Україні.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов під час брифінгу 23 червня, зазначивши, що Росія може перекинути білоруську техніку на донецький або херсонський напрямки.

За наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння та військової техніки наразі проводить обслуговування і зняття цієї техніки зі зберігання, - сказав Громов.

Представник Генштабу не виключає, що через великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання цієї техніки на складах збройних сил Білорусі, сусід України надасть зазначене озброєння та військову техніку для російського агресора.

Цю техніку надалі ворог може перемісти на донецький або херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника.

Також підготовка російських диверсійно-розвідувальних груп може відбуватись саме на території Білорусі.

До того ж на території колишнього білоруського аеродрому "Зябровка" активно будується військова інфраструктура. Не виключено, що Білорусь надасть цю територію для розміщення чергової воєнної бази поблизу кордону з Україною.

Громов наголосив, що зберігається загроза використання території та повітряного простору Білорусі для здійснення ракетних обстрілів та диверсій, хоча про масштабний наступ поки не йдеться.

До масштабного наступу на великій площі нашої території наразі відсутня з боку Республіки Білорусь достатня кількість сил і засобів противника, - зазначив він.

Нагадаємо, що білоруси облаштовують вогневі позиції та риють окопи вздовж кордонів з Україною та країнами ЄС (Польщею та Литвою).

Читайте також

1