У Генштабі закликали не давати оцінок діям ЗСУ та вірити у перемогу

Лише військове керівництво володіє усією повнотою інформації про обстановку на передових позиціях
Важливо
У Генштабі закликали не давати оцінок діям ЗСУ та вірити у перемогу
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
30 Серпня 2022, 21:05
читать на русском

Генеральний штаб Збройних сил України закликав усіх і кожного утриматися від домислів і не давати оцінок діям ЗСУ та Сил оборони України загалом.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Генштабу.

Розуміючи високий рівень суспільного запиту, вважаємо за необхідне вкотре звернутися до кожного, хто свідомо пов’язує свою роботу з інформацією, позиціонує свою діяльність як публічну, має численну аудиторію і користується її довірою, - йдеться у повідомленні.

У Генштабі нагадали, що тільки військове керівництво володіє усією повнотою інформації про обстановку на передових позиціях, відтак, саме військові посадові особи можуть надавати цю інформацію. Тому варто утриматися від домислів та оцінок дій ЗСУ.

Також неприпустиме:

  • подвійне трактування стратегічної та оперативної обстановки, що склалася на фронті російсько-української війни,
  • жонглюванні військовою термінологією,
  • намаганнях продукувати власні, нічим не обґрунтовані прогнози,
  • практика вирізання з контексту заяв окремих осіб, у тому числі офіційних, надання цим заявам різного забарвлення і трактування їх на власний розсуд.

Головне правило – про військові дії, їх хід, наслідки та результати повідомляють Збройні Сили України! - наголосили у Генштабі.

Українські військові щодня майстерно виконують свою роботу та щодня нищать окупантів по усій лінії фронту. Потрібно вірити в українське військо, не ставити під сумнів дії командирів і не слугувати додатковим інструментом в руках російської пропаганди.

Фото: Генштаб

Читайте також

1